Това гласи съобщение, публикувано под формата на видеоклип, веднага след атаките

...
Това гласи съобщение, публикувано под формата на видеоклип, веднага след атаките
Коментари Харесай

„Гостът“, лидер на „Хамас“ и зъл гений: Атаката от 7 октомври е превърнала Деиф в „бог за младите“

Това гласи известие, оповестено под формата на видеоклип, веднага след офанзивите на „ Хамас “ против Израел. То е изговорено със спокоен глас, а мъжът е обгърнат в сенки и не може да бъде разпознат.

 

Твърди се, че това е гласът на „ Гостът “ – Мохамед Деиф, водач на военното крило на „ Хамас “ и злобен талант на групировката, съобщи bTV.

 

„ Деиф “ в превод значи точно посетител и идва от практиката военните на „ Хамас “ да спят в домовете на разнообразни хора всяка вечер, с цел да не бъдат засичани от израелските служби.

 

Мохамед Деиф от дълго време е бодил в очите на Израел. Преди 20 години армията съвсем съумява да го убие с ракетна офанзива, само че Деиф оцелява. Твърди се, че сега се придвижва с инвалидна количка, тъй като е изгубил крайник и ръка след офанзивата. И все пак един мъж съумява да надхитри цялата израелска войска и разузнаване, организирайки най-успешната офанзива на линията Газа до момента.

 

Кой е „ Гостът “?

 

Израелски и палестински анализатори, както и хора, които познават Деиф персонално от времето, преди да се покрие в сенките на „ Хамас, го разказват като спокоен и под напрежение мъж.

 

Мохамед Деиф не се интересувал от вътрешните проблеми на палестинците. Вместо това той желал единствено едно – да промени израело-арабския спор радикално, употребявайки принуждение.

 

Описван е и като човек, който непрекъснато еволюира дружно с израелската войска. Основната му цел е постепенно и методично да унищожи Израел.

 

Деиф е подготвен да прави бомби и е така наречен проектант на програмата на „ Хамас “ за прокопаване на тунели под линията Газа през последните 10 години.

Смята се, че същинското му име е Мохамед Диаб Ибрахим ал-Масри и е роден през 60-те години на предишния век в бежанския лагер Кан Юнис. По това време Газа се намира под египетско въздействие.

 

Толкова малко се знае за мозъка на „ Хамас “, че даже името му е обгърнато в тайнственост. Според хора, които са се запознавали с него през 80-те години, той още тогава се е представял с името Мохамед Деиф. Съществува и единствено една негова фотография.

 

При появяването на „ Хамас “ Деиф е малко над 20 години. Още тогава се твърди, че се е ориентирал към военната част на групировката. По това време „ Гостът “ се научава да прави самоделни взривни устройства и прави едни от най-кървавите атентати на територията на Израел.

 

Твърди се също, че тези офанзиви бързо издигнали Деиф в редиците на „ Хамас “, като точно той е виновен за основаването на първите ракети на групировката.

 

Вътре в групировката мъжът бил конкурент на „ сложния и комплициран танц “ сред „ Хамас “ и Израел, при който против прекъсване на обстрела от Газа, хората получавали помощи. Макар тези ангажименти да са прекъсвали няколко пъти циклите на принуждение, точно те довеждат и до четири къси войни – през 2009, 2011, 2014 и 2021 година

 

За настоящето нападение израелски специалисти споделят, че то приключва тази процедура вечно. Сега няма да има помирение, а единствено възмездие – това, което Мохамед Деиф постоянно е желал.

 

Атаката от 7 октомври е трансформирала Деиф в „ господ за младите “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР